Gå direkt till innehåll
ISA och Telenor Connexion visar upp smarta glassdisplayer på Sigep-mässan i Rimini
ISA och Telenor Connexion visar upp smarta glassdisplayer på Sigep-mässan i Rimini

Pressmeddelande -

ISA och Telenor Connexion visar upp smarta glassdisplayer på Sigep-mässan i Rimini

ISA, en ledande tillverkare av kylskåp och displayer för glass och bakverk, kommer att presentera sina nya uppkopplade glass-displayer på Sigep-mässan, den 19-23 januari 2019, i Rimini, Italien. Med hjälp av Telenor Connexions lösningar Global Connectivity och Managed IoT Cloud kan ISA:s nya glass-displayer kopplas upp mot mobilnät, vilket gör det lättare för kunder att använda och underhålla dem på bästa sätt.

Sigep, som går av stapeln för 40:e året, är en världsberömd mässa för hantverksglass, bakverk och konfekt, där uråldriga kulinariska traditioner möter framtidens teknik.

Vid årets Sigep presenterar ISA en ny serie professionella, uppkopplade glass-displayer. När ISA nu kopplar upp sina glass-displayer och inkluderar dem i IoT-världen innebär detta att livsmedelsbranschen tar ett steg in i digitaliseringen och framtidens automatiserade processer.

Smarta glass-displayer hjälper återförsäljare att servera den perfekta gelaton

När det gäller kulinariska hantverk är italienarna kända för sina noggranna förberedelser och sitt detaljfokus. Detta gäller särskilt för den italienska glassen; gelato – som italienska kockar började att tillverka under medeltiden.

ISA:s uppkopplade glass-displayer gör det möjligt för användaren att ställa in varningar som utlöses vid temperaturvariationer och att schemalägga automatiskt underhåll. De kan även meddela användaren ifall ytterligare underhållsbehov uppstår. Denna funktion garanterar att ISA-displayerna alltid arbetar på ett optimalt sätt, samt att kostnaderna för rutinmässiga kontroller reduceras.

De smarta ISA-displayerna är även utrustade med datorseende och AI-funktioner som hjälper återförsäljare att se till att deras gelato alltid presenteras på rätt sätt. Displayen är utrustad med två kameror som övervakar innehållet, och videobilden jämförs i realtid med fördefinierade visningsparametrar baserade på visuellt lockande bilder på gelato och HCAAP-säkerhetsstandarder.

Om gelaton i skyltningen inte lever upp till standard skickas en varning till operatörens instrumentpanel så att ändringar kan göras. Återförsäljare kan sedan följa förbättringar i försäljningen baserat på AI-övervakningen.

Telenor Connexion tillhandahåller en helomfattande IoT-tjänst

Representanter från Telenor Connexion närvarar också vid Sigep-mässan, i ISA:s monter, där man kommer att informera om hur tillverkare snabbt kan implementera IoT-lösningar för att öka lönsamheten. Telenor Connexion har sitt huvudkontor i Stockholm och är IoT-företaget inom Telenor Group, en av världens största mobilnätoperatörer.

Med hjälp av global uppkoppling från Telenor Connexion kan ISA:s skåp kopplas upp mot mobila (cellulära) nätverk på alla marknader runt om i världen. En anpassad backend-lösning som är byggd på Telenor Connexion Managed IoT Cloud gör det möjligt för ISA:s kunder att spåra och övervaka sina displayer på distans. Panelen för datavisualisering är tydlig och det är enkelt att anpassa gränssnitt och automatiska utlösare.

Telenor Connexion arbetar med ett brett ekosystem av partners, inklusive hårdvaruleverantörer och IT-integratörer, för att ge sina kunder ett heltäckande stöd för IoT-lösningar. Telenor Connexions kompletta tjänst minskar komplexiteten för kunderna, påskyndar processen från idéstadium till implementering och säkerställer att kundernas uppkopplade lösningar är skalbara.

Tidigare krävdes det mycket tid, pengar och teknisk kompetens för att utveckla en IoT-lösning. Detta innebar att IoT endast var tillgängligt för stora företag som kunde investera med mycket kapital redan från start. Idag är det inte lika komplext, vilket gör IoT-lösningar med plug-and-play tillgängliga för ett större antal företag.

Med den hanterade molntjänsten från Telenor Connexion slipper tillverkare krånglet med att att bygga upp en egen lösning från grunden. Managed IoT Cloud är baserat på Amazon Web Services och kan dessutom skalas upp vid behov.

En global lösning för global efterfrågan

Gelato har djupa rötter i Italien och kärleken till denna högkvalitativa glass har spridit sig ut i världen. ISA levererar detta italienska hantverk i sina glass-displayer till den globala marknaden med stöd av IoT-uppkoppling som fungerar direkt, världen över.

– Telenor Connexions Global Connectivity-lösning stöttar ISA i våra satsningar för att möta en global efterfrågan på kyldisplayer för gelato. Med våra smarta glass-displayer kan vi hjälpa kunder att servera den perfekta glassen som lever upp till de italienska standarder som konsumenterna vill uppleva, oavsett om gelaterian ligger i New York, Shanghai eller Rom, säger Stefano Menghini, R&D på ISA.

– ISA:s uppkopplade glass-displayer visar hur tillverkare kan utnyttja uppkopplingen för att erbjuda kunderna en mer modern och automatiserad produkt, samtidigt som de ökar sina intäkter i eftermarknaden och stärker forskning och utveckling av nya produkter, säger Dean Woods, försäljningschef på Telenor Connexion.

ISA kommer att visa de nya displayerna i monter nummer A3 120-160 på Sigep. För mer information, eller för att boka ett möte, kontakta sales@telenorconnexion.com

Ämnen

Kategorier


Om Telenor Connexion
Telenor Connexion designar, utvecklar och driftar Internet of Things (IoT)-lösningar. Med nära 20 års erfarenhet och en global produktportfölj gör företaget det enkelt för kunderna att koppla upp sina produkter och tjänster.
Tillsammans med kunder som Volvo, Nissan, Scania, Hitachi, Verisure Securitas Direct och Husqvarna har Telenor Connexion utformat smarta och innovativa lösningar för uppkopplade produkter som distribueras över hela världen.
Företaget stödjer sina kunder under hela produktlivscykeln - från lösningsdesign till drift och framtida utveckling. Genom att samarbeta med Telenor Connexion garanteras kunderna en tillförlitlig och säker end-to-end-lösning, som kan utvecklas med tiden.
Huvudkontor och tekniskt center finns i Sverige och företaget har regionala kontor i Storbritannien, Tyskland, USA och Japan. Telenor Connexion är ett helägt dotterbolag till Telenor Group, en av världens största mobiloperatörer.
För mer information besök www.telenorconnexion.se

Kontakter

Kelly Mae Spicer

Kelly Mae Spicer

Presskontakt PR & Events Manager PR & Communication +46 (0) 76 622 38 08

Relaterat innehåll

Vi hjälper dig koppla upp dina produkter och tjänster

Telenor Connexion designar, utvecklar och driftar affärslösningar för uppkopplade produkter och tjänster. Med över 15 års erfarenhet, en global produktportfölj gör vi det enkelt för företag att koppla upp sina produkter och tjänster.

Tillsammans med företag som Volvo, Nissan, Scania, Hitachi, Securitas Direct och Telcare har vi utformat smarta och innovativa lösningar för uppkopplade produkter som distribueras över hela världen.

Vi stödjer våra kunder under hela produktlivscykeln - från lösningsdesign till drift och framtida utveckling. Genom att samarbeta med Telenor Connexion garanteras du en tillförlitlig och säker end-to-end-lösning, som kan utvecklas med tiden.

Vårt huvudkontor och tekniska center finns i Sverige och vi har regionala kontor i Storbritannien, Tyskland, USA och Japan. Telenor Connexion är ett helägt dotterbolag till Telenor Group, en av världens största mobiloperatörer.

För mer information besök www.telenorconnexion.se